Denne side bruger cookies til at styre afviklingen af siderne, Der bliver ikke registreret personlige informationer om besøgende.

Langstrup Flugtskydebane

Flugtskydning siden 1967. Computerstyrede Jægertrap, Sporting og Jagtbaner.

Om Langstrup Flugtskydningsbane

Langstrup Flugtskydningsbane har været aktiv siden 1967, og gennem årene er rigtig mange jægere blevet bedre haglskytter ved at træne og blive instrueret af banens flugtskydningsinstruktører. Mange har deltaget i jagttegnskurser og lært at bruge deres våben sikkert og præcist på banen, der har været og bliver stadig afholdt jagttegnsprøver - gennem årene har tusindvis af jægere bestået prøven netop her.

Langstrup Flugtskydningsbane ejes af Asmiderød Grønholdt Jagtforening og Tikøb Jagtforening, banens drift skal dække banens udgifter og ikke akkumulere et overskud, banen skal naturligvis have en sund økonomi så facilliteterne til stadighed kan holdes i orden.

Idag kan banen tilbyde en sportingbane pt. med 5 maskiner, en jægertrapbane og en jagtbane. I 2013 blev der ført støm til banen, og samtidig blev der installeret automatik på duemaskinerne. For banen har det betydet en bedre økonomi, selv med fastholdte priser.

Danmarks Jægerforbund afholder, som bemyndiget af Naturstyrelsen, Haglskydeprøver hvor nye jægere skal bestå en færdighedsprøve i at ramme med haglgeværet før de må anvende det på jagt. Det har betydet at der er et større behov for instruktion, hvorfor Asminderød Grønholt Jagtforening har fået uddannet 7 nye instruktører, så banen nu råder over 17 aktive flugtskydningsinstruktører. Det er banens målsætning at have 3 instruktører på banen i den normale åbningstid.

Sportingbanen som pt. har 5 maskiner påtænkes udvidet med 2-3 maskiner - det vil naturligvis ikke giver flere duer pr. serie men mulighed for større variation og udfordringer, sportingdiciplinen er nok den sværeste diciplin vi har på banen, men samtidig er det også den diciplin vi ser størst tilgang til, dog med en reduktion på jægertrapanen til følge. Det skyldes at de to baner deler areal og standpladser. 

I planerne for fremtiden indgår blandt andet forbedring af standpladserne, med henblik på at minimere støjen fra banen mest muligt, selv om banen overholder kravene i miljøgodkendelsen, er det banens hensigt at forstyrre omgivelserne mindst muligt.

Du er altid vekommen på banen og gøre brug af faciliteterne i banens åbningstider. Udenfor åbningstiderne er banen stadig privat område, hvor der kan foregå jagtlige aktiviter i sæsonnen.

Læst 4781 gange Senest ændret onsdag, 18 juni 2014 22:26